Selecteer een pagina

De laatste Wielerronde van Sliedrecht werd verreden op zaterdag 24 juni 2017 (Foto: Joop Hartog)

SLIEDRECHT – De Wielerronde van Sliedrecht wordt in 2018 niet verreden. Dat heeft het wielercomité van Sliedrecht besloten tijdens de laatste vergadering op dinsdag 7 november. Er zijn te weinig bestuursleden om het wielerevenement in het komende kalenderjaar te organiseren. Henk Boer is na afloop van de 35e Wielerronde van Sliedrecht, op zaterdag 24 juni 2017, gestopt als voorzitter van het wielercomité. Boer zet een punt achter een carrière van ruim 30 jaar. Comitéleden Ramon Bernhart (parcours en veiligheid) en Jelle den Toom (sociale media) zijn na de 35e editie van het wielerevenement gestopt. Comitélid Piet van Loon verloor in september van 2015 de oneerlijke strijd tegen kanker. Het wielercomité verloor in de persoon van Piet van Loon een vaste waarde. Door de ontstane personele schaarste is het niet mogelijk om in 2018 de 36e Wielerronde van Sliedrecht te houden. ,,Dit betekent niet het definitieve einde van de Wielerronde van Sliedrecht. We nemen een jaar een sabbatical om nieuwe leden te werven”, stelt comitélid Roland van der Zwaan.

BEGROTING
Het wielercomité kreeg de begroting in de afgelopen jaren steeds sluitend. Er was de afgelopen drie jaar echter geen budget om de elite naar Sliedrecht te halen. Een wielerronde zonder eliterenners trekt over het algemeen minder bezoekers en sponsoren. Het programma van de 35e Wielerronde van Sliedrecht bestond uit: De Dikke Banden Race, Junioren/Nieuwelingen (meisjes), Regiorecreanten en B-amateurs/Sportklasse/Junioren.

NIEUWE AANWAS
Het wielercomité is nu op zoek naar mensen die het leuk vinden om de schouders te zetten onder de organisatie van de 36e Wielerronde van Sliedrecht. Met de nieuwe aanwas hoopt het comité het wielerevenement nieuw leven in te blazen.

DIKKE BANDEN RACE
De kans bestaat dat er wel een Dikke Banden Race (DBR) wordt gehouden in 2018. De DBR wordt, behalve door het wielercomité, georganiseerd door de Stichting Evenementen Sliedrecht (SES). Martin van Loon zit zowel in het wielercomité als in de SES. ,,Afgelopen zomer hebben we dankzij de nieuwe hoofdsponsor Decathlon een leuke Dikke Banden Race georganiseerd. Het bestuur van de stichting gaat kijken wat er mogelijk is. Wellicht dat de Dikke Banden Race komende zomer op een andere locatie gehouden kan worden. Dat is iets wat we moeten uitzoeken”, aldus Van Loon.

DANK
Het wielercomité van Sliedrecht wil ten slotte via deze weg haar dank uitspreken naar de trouwe sponsoren en vrijwilligers, die de afgelopen jaren hebben geholpen om er een waar wielerfeestje van te maken. Ook gaat een dankwoord uit naar alle toeschouwers die het wielerevenement trouw bezochten.