Selecteer een pagina

SONY DSC

RAYMOND GREEP WINNAAR EERSTE PIET VAN LOON TROFEE

Zaterdag 25 juni werd de 34e editie van de wielerronde van Sliedrecht verreden. De werkgroep Wielercomité van de Sportraad organiseerde de ronde in samenwerking met de wielervereniging Jan van Arckel en onder auspiciën van de KNWU.
Zoals gebruikelijk was het parcours weer uitgezet vanaf de Merwestraat, via de Adr.Volkersingel, het Aalbrechtplein en de Middeldiepstraat weer naar start en finish in de Merwestraat.

Dikke Banden Race
Ook dit jaar werd voor de jeugd weer een Dikke Banden Race gehouden, waarbij in 3 leeftijdscategorieën werd gereden op eigen “normale” fietsen. Getooid in een opvallend geel Dikke Banden Race T-shirt, dat alle deelnemers mochten behouden, een helm voor de veiligheid en een tomeloze inzet werd fel gestreden om de medailles. In de leeftijdscategorie 2008/2009 werden Tirza Schelling bij de meisjes en Noah Wemmers bij de jongens de winnaars. In de categorie 2006/2007 gingen Sophie van Noppen (meisjes) en Levi Redelijkheid (jongens) met de eer strijken, terwijl bij de oudsten, categorie 2004/2005 Sterre Teeuw (meisjes) en Thijs van Heteren (jongens) de rapste waren.

Nieuwelingen / Regio-renners
Bij de groep Nieuwelingen werd zoals altijd enorm hard gereden. In deze groep jonge renners wordt met krachten gesmeten en wordt voor elke meter gestreden. Na een verbeten strijd van 45 km. werd Max Krone winnaar vóór Edo Maas en Mitchell Vink.

SONY DSC
Bij de Regio-renners werd in 2 verschillende groepen (regio A-renners en B-renners) gereden in één wedstrijd. André Huijzer kwam als eerste over de finish bij de A-renners, vóór Lennart van Houwelingen en Sander Moerman. Bij de B-renners was Rier Leeuwestein de snelste, gevolgd door Kennie Bongers en Joachim van Vliet.

Sportklasse
De hoofdact van de dag was de strijd in de groep B-amateurs/Junioren/Sportklasse
Bij de start was het nog druilerig weer en in de beginfase van de wedstrijd was er vanwege het gladde wegdek ook nog een kleine valpartij, maar gelukkig bleven ernstige blessures uit. Toen het droog werd, ontbrandde er een leuke wedstrijd SONY DSC

die lang door één van de favorieten, Imo de Pruijssenaere, werd gedicteerd. Tot enkele ronden voor het einde regisseerde hij de strijd op kop, deed zelf enkele uitlooppogingen, pakte weggevluchte renners terug, maar moest na 65 km. in de voorlaatste ronde toch toezien hoe Maaslander Raymond Greep de zege pakte, kort gevolgd door Bob v.d. Berg en Bram Mens. Rondemiss Dieuwke Hendriks, die zelf niet veel affiniteit met wielrennen heeft, kweet zich prima van haar taak als Miss en trakteerde de podiumrenners op bloemen en een knuffel.

Piet van Loon Trofee
Voor de Amateurs/Junioren/Sportklasse van de wielerronde heeft het Wielercomité dit jaar een speciale trofee voor de winnaar ingevoerd. Ter ere van de vorig jaar overleden secretaris van de Wielerronde Piet van Loon, zal in de toekomst voor deze categorie een trofee beschikbaar worden gesteld. Zijn vrouw Ankie van Loon reikte daarom deze eerste trofee uit aan winnaar Raymond Greep. waarbij speaker van der Linden de winnaar op het hart drukte trots te mogen zijn op een trofee die de naam draagt van een man als Piet van Loon, die zich ruim 30 jaar heeft ingezet voor de Ronde van Sliedrecht.

SONY DSC